Základní škola
Nadpis článku
V letošním roce se na naší škole zastavila tradice nefalšované zabíjačky.
Ráno se na školním dvoře objevilo prase. Zástupci mysliveckého sdružení Vidče přispěchali s flintou a dvěma výstřely „dorazili“ již vyvrhnutého a očištěného čuníka. Ve spolupráci s řezníky Dobšovými prase pověsili a začali porcovat.
Všichni žáci, kteří chtěli, se mohli zaposlouchat do poutavého výkladu pana Dobše a podívat se na to, jak vypadají vnitřní orgány vepře a jak se vepř porcuje.
Potom šlo všechno do kotle, na pečení a další zpracování. Asi za hodinu jsme mohli ochutnávat teplé ovary a uvařené dobroty.
Po poledni už se podávaly jitrnice, pečená jelitová kaše, pečené maso se zelím a samozřejmě vynikající zabíjačková polévka. Dost bylo pro všechny, kteří přišli.
Odpoledne se všichni účastníci zabíjačky rozcházeli k domovům spokojení, najezení a veselí.
Mgr. Zdeněk Chrástecký