Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Novinky v ZUŠ AR Valašské Meziříčí: soutěžní úspěchy a konec roku nabitý akcemi

(mv) Letošní školní rok nabízí žákům Základní umělecké školy Alfréda Radoka Valašské Meziříčí mnoho možností, jak prezentovat svůj talent či účastnit se kulturních akcí. Žáci hudebního i tanečního oboru předvedli, že dokáží obstát v konkurenci mladých umělců a vybojovali ve státních i nestátních soutěžích významné ceny.


Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo pro školní rok 2021/2022 soutěže ve hře na dechové nástroje, bicí nástroje a cimbál, dále pak byla vyhlášena soutěž pro taneční obor. Žáci naší školy byli úspěšní ve všech oborech, dostali se nejen do krajských kol, ale v případě hry na cimbál a bicí nástroje postoupili až do celostátního kola, což je nejvyšší možný postup v případě této soutěže. Zde získala cimbalistka Vendula Janíková za své vystoupení 1. místo a soubor bicistů DRUMATIX si přivezl česné uznání 2. stupně.


Tanečníci si rovněž vedli více než úspěšně, neboť se se svou choreografií probojovali opět až do celostátního kola. Na výsledky z celostátních kol ještě čekáme a pevně věříme, že si děti přivezou vysoká ohodnocení jejich píle a talentu.


Mladí umělci naší školy se účastní i soutěží, které nejsou v režimu MŠMT. Úspěšně se děti prezentovaly na mezinárodní soutěži Pro Bohemia Ostrava 2022 (čestné uznání 1. stupně pro Isabelu Matušíkovou), v soutěži pěveckých dětských sborů Chrám i tvrz 2022 (ocenění za mimořádný muzikální projev i ocenění sbormistryně Evy Ježíkové za dirigentský výkon) i v klavírní soutěžní přehlídce PIANOFORTE PER TUTTI v Příboře (zlaté pásmo pro Barboru Machovou).


Závěr školního roku patří vždy mnoha akcím, které ZUŠ Alfréda Radoka pořádá. Tou největší je nepochybně multižánrový Festival Alfréda Radoka. V týdnu od 13. do 18. června bude možné navštívit např. koncert Made in ZUŠ, divadelní příběh o dětství J. A. Komenského s názvem Bludiště světa Jana Nivnického, Koncert filmových melodií či Koncert komorní hudby. Vyvrcholením celého festivalu bude vystoupení souboru HRADIŠŤAN & JIŘÍ PAVLICA, kde se po boku profesionálů přestaví žáci naší školy. Vstupenky na hlavní koncert Hradišťanu lze zakoupit online na webových stránkách kzvalmez.cz nebo osobně v Informačním centru města Valašské Meziříčí.


Ve Vidči se budou místní děti prezentovat na závěrečných vystoupeních svých oborů. Tím největším bude závěrečný koncert konaný dne 27. 6. 2022 v 17 hod. v sále OÚ, na němž vystoupí žáci z klavírní třídy Zuzany Trusinové a žáci hudební nauky 2. ročníku a přípravného studia. Všichni jste srdečně zváni!


Přejeme Vám hodně radosti z kultury a umění. Budeme se na Vás těšit na některé z našich akcí.

Sdílet: