Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tříkrálová sbírka 2021

Stejně jako všechno ostatní v tomto roce, byla i Tříkrálová sbírka jiná. Tak, jako se ze dne na den, měnila proticovidová opatření, tak se měnily možnosti a způsoby jak uspořádat letošní Tříkrálovou sbírku, jejímž smyslem je vykoledovat finanční prostředky na pomoc potřebným, kteří se ocitli v nečekané složité situaci a zdravotně a sociálně znevýhodněným občanům a přinášet Tříkrálové poselství, které boří hranice mezi lidmi.

Podpořit sbírku bylo možné na www.trikralovasbirka.cz, bankovním převodem na Tříkrálový účet č. 66008822/0800, kde po zadání variabilního symbolu 77707036 jste podpořili naši Charitu. Dále formou DMS na číslo 87 777 a přispěním do zapečetěných kasiček, které byly umístěny v kostelích, úřadech a obchodech v jednotlivých městech a obcích. První tři způsoby je možné i nadále využít k podpoře sbírky, a to až do 30. dubna.

Kasičky byly již rozpečetěny. Celkem se od dárců vykoledovalo 1 007 407 Kč. Z toho ve Vidči 52 539 Kč. Aktuální výnos online kasičky je 153 177 Kč. Celkem  je to 1 160 584 Kč.

Část těchto peněz putuje na domácí a zahraniční projekty Arcidiecézní charity Olomouc. Naší Charitě zůstává 58% z vybrané částky. Ty budou použity na přímou finanční pomoc pro lidi, kteří se ocitnou v nečekané tíživé situaci. Do Domu pokojného stáří koupíme profesionální mandl, který zajistí hloubkovou dezinfekci lůžkovin a prádla klientů. Část výtěžku sbírky bude použita na pokrytí provozních nákladů Centra sociálně materiální pomoci, jehož úkolem je bezplatně poskytnout, na základě vydané poukázky, materiální (potraviny, šatstvo) a ve zvlášť naléhavých případech i finanční pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Vedení Charity Valašské Meziříčí tímto upřímně děkuje všem, kteří se do sbírky jakkoliv zapojili. Děkujeme obcím, městům, farnostem, obchodům za vstřícnost, ochotu a pomoc při organizaci. Děkujeme vám za vaši finanční podporu.

Charita Valašské Meziříčí 

Martina Došková

Sdílet: